dilluns, 12 de setembre del 2011

Comença un nou curs!

LLENGUA CATALANA I LITERATURA              4t d’ESO                       CURS 2011-2012


La matèria comuna Llengua Catalana i Literatura compta amb 3 hores lectives setmanals al llarg de tot el curs, durant les quals s’aniran treballant els continguts del llibre de text i els tres llibres de lectura. Comptarem, com sempre, amb el suport del bloc: http://nothoperdis.blogspot.com/.

L’alumne/a ha de venir a classe amb el llibre de text, una llibreta, on ha d’anotar els apunts de classe i fer-hi els deures, i els estris d’escriure: bolígrafs, llapis, goma, etc. A més, ha de disposar d’un llapis de memòria, de les eines bàsiques de consulta (diccionaris, etc.) i dels llibres de lectura.

Llibre de text:

CAMPS, J. i altres. Llengua catalana i literatura 4. Editorial TEXT Enciclopèdia Catalana (ISBN: 978-84-412-1344-9)

Llibres de lectura:

Àngel Guimerà: Terra Baixa. Edicions Proa, col “Les Eines”, n. 27.
Mercè Rodoreda: Aloma. Edicions 62.
Sílvia Alcàntara: Olor de colònia. Edicions de 1984.

Activitats complementàries:

Anada a l’Arxiu Maragall: 20 d’octubre (Tren: 8€)
Anada al TNC a veure El comte Arnau (20 d’octubre: 13€) [Cal lliurar el full de pagament abans del 20 de setembre.]
Participació a la Marató Maragall (matí del 21 desembre)
Participació Concurs Literari d’Òmnium Cultural i en els Jocs Florals de l’institut
Col·loqui amb Sílvia Alcàntara
Anada a TV3 a veure el programa Divendres (transport gratuït)

Avaluació

A l’hora de l’avaluació, es tindrà en compte la participació activa en les diverses activitats que es proposin a l’aula, les feines de casa: la lectura dels llibres, els deures, així com els resultats obtinguts en els exàmens. La classe abans de l’examen, l’alumne/a haurà de lliurar un resum per escrit de la matèria que hi entra. Aquest resum comptarà 0,5 punt del global de l’examen.

Així mateix, també es valora l’actitud positiva: l’esforç, l’interès, el respecte per les persones i l’entorn, la puntualitat, la realització dels deures, la revisió i millora dels textos, el progrés, etc.

Com que la llengua és una matèria acumulativa, aprovant el següent trimestre, s’aprova l’anterior, si la mitjana d’ambdós resulta aprovada. L’alumne/a que no aprovi el curs pel juny es podrà presentar a un examen a començaments de setembre.

ACTITUD

És fonamental per al correcte funcionament de la classe que el nostre comportament sigui en tot moment amable. Això vol dir: no cridar, demanar el torn de paraula, atendre les instruccions de la professora, respectar els companys, el material i les instal·lacions; si cal parlar, fer-ho en veu baixa i amb respecte, ser puntual, fer regularment els deures, etc.

Tot això ens ajudarà a entendre’ns i a conèixer-nos millor i a fer que el curs sigui més fàcil en tots els sentits. No s’ha de perdre mai el respecte i cal ser ben educat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada