dijous, 22 d’abril del 2010

Receptes de cuina (2n A)

TRUITA DE PATATES



INGREDIENTS (per 4 persones):

·5 Patates mitjanes
·1 Ceba gran
·5 Ous
·Sal
·Oli

PREPARACIÓ:

1. Peleu les patates, les talleu a trossos i hi poseu sal.

2. Agafeu la ceba i la peleu. La talleu de forma que s’obrin les capes.

3. Posem els ingredients a la paella i els daureu.

4. Per fregir les patates i la ceba, heu d’agafar una paella, hi poseu una quantitat d’oli com quan fregiu unes patates.

5. Primer posareu el foc a foc moderat ( uns 200º), perquè es daurin les patates, (desprès anireu baixant el foc perquè es puguin fer per dins) .

6. Treieu les patates del foc. Afegiu els ous en un bol gran, poseu-hi una mica de sal i ho batem bastant fins que quedi tot barrejat, després poseu les patates fregides dins i ho barregeu tot. Ho poseu a la paella que havíeu fet servir, ara bé, sense oli i quan estigui feta per una banda la gireu i la deixareu fer per l’altre costat.

I...... Bon profit.

Bruno Blas


TALLARINES A LA CARBONARA

INGREDIENTS:

· 400 grams de tallarines

· 100 grams de bacó

· 1/4 de litre de nata líquida

· 50 grams de mantega

· 50 grams de formatge ratllat

· 3 ous

· Oli

· Sal

PREPARACIÓ:

Poseu una cassola gran a escalfar amb abundant aigua, amb una mica de sal i dues cullerades d'oli. Un cop bulli tireu les tallarines i les aneu remenant.

Mentre es couen el temps indicat les tallarines, talleu el bacó a daus petits i els fregiu. Bateu els ous i els barregeu bé amb la nata, la meitat del formatge, el bacó i la mantega.

Treieu les tallarines, les escorreu i les torneu a posar a la cassola, a la qual afegireu la salsa. Torneu a encendre el foc i remeneu tot fins que quedi ben remenat.

Serviu amb la resta de formatge ratllat.

Eleonora


MAGDALENES DE XOCOLATA

INGREDIENTS:

-230 ml. de llet
-60 gr. de mantega
-300 gr. de farina
-150 gr. de sucre
-2 ous
-1 sobre de vainilla ensucrada
-1 sobre de llevat químic
-75 gr. de xocolata en pols i si t'agrada molt la xocolata 100 gr.

PREPARACIÓ:

Primer, escalfa el forn a 180 graus.
En un bol posa la farina, la mantega, el sucre i el llevat. Remena-ho bé i afegeix-hi la llet, els ous i la vainilla. Torna a remenar. Afegeix-hi la xocolata ratllada i remena. Omple els motllos a 3/4 de la seva capacitat i posa’ls al forn durant 20 minuts. Després treu les magdalenes, deixa-les refredar i desemmotlla-les.

Aina Robles



CREPS

INGREDIENTS:

2ous
25 grams de sucre
125 grams de farina
Un pessic de sal
1/4 de litre de llet

PREPARACIÓ:

Peseu la farina i la poseu en un bol.
Feu un forat a la farina, com un volcà i a dins hi poseu els dos ous.
Peseu el sucre i el tireu juntament amb els ous i la farina.
Agafeu un pessic de sal i el tireu juntament amb els altres ingredients.
Agafeu el batedor i barregeu fins que quedi una massa compacte.
Mesureu la llet i l'aneu tirant a la massa fins que quedi líquida.
Mesureu la mantega i la poseu 30 segons al microones.
Tireu la mantega desfeta a la massa líquida.
A l'acabar passeu la massa per la batedora perquè no quedin grumolls.
Agafeu la paella més plana que tingueu o una especial per creps.
Engegueu el foc fins que la paella estigui calenta.
Tireu un trosset molt petit de mantega o oli perquè la crep no s’enganxi.
Tireu la massa líquida amb un cullerot i moveu la paella per tal de que la massa ocupi tota la superfície.
Mentre es va fent aneu separant amb una espàtula de fusta els costats perquè no es cremin.
Quan creieu que ja està feta d’una banda agafeu la paella i com si fos una truita la llenceu a l’aire i la gireu.
Quan estigi feta per els dos costats ja la podeu retirar del foc.

Aina Bonamusa Boix


BATUT DE COCO

INGREDIENTS:

-Coco
-Llet
-3 cullerades de sucre
-Canyella en pols

PREPARACIÓ:

Primer peleu el coco i ratllem tota la polpa.
Després poseu la polpa ratllada en un cassó, juntament amb al llet i el sucre i ho deixeu a foc suau. Quan comenci a bullir aparteu el cassó i deixeu refredar.
Deixeu en el frigorífic unes 3 hores.
Passat aquest temps, passeum per la batedora fins a obtenir una crema fina, i afegiu sucre si fes falta. Serviu al moment en copes individuals empolvorat amb un poc de canyella.

Guadalupe

BUNYOLS DE QUARESMA

INGREDIENTS:

125 grams de llet
2 grams d'aigua
10 grams de mantega
1 polsim de sal
1 polsim de sucre
150 g de farina
3 ous
Sucre per fer pols

PREPARACIÓ:

Per començar, poseu en un bol al foc, la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre.
Quan arrenqui a bullir, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant 2 o 3 minuts. Tot seguit treieu el bol del foc i poseu-hi els ous un a un, sense deixar de remenar.
A continuació, poseu la massa en una mànega, traeieu-ne petites porcions i fregiu-les en un bol amb oli abundant i calent.
Finalment, poseu el sucre per sobre dels bunyols i ja els podeu servir.

Martí Canal


CREMA CATALANA

INGREDIENTS

6 ous
1 l de llet
10 cl de nata líquida
10 g de midó
150 g de sucre
1 branca de canyella
1 pell de llimona

PREPARACIÓ:

Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida, juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.
A banda, separeu els rovells de les clares. En una cassola on es farà la crema, barregeu els rovells amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.
A part, desfeu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als rovells barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició.
Poseu la crema en bols individuals i un cop refredada, si voleu cremar-la, poseu sucre per sobre i cremeu-la amb la pala de cremar.

Daniel Fontdeglòria Ruiz


SOUFFLÉ DE XOCOLATA

INGREDIENTS (per a uns 15 soufflés individuals):

-12 clares
-6 rovells
-50 gr. de sucre.
-30gr. de mantega.
-200 gr. de xocolata cobertura sense llet i de gran qualitat.
-Mantega i sucre per untar i ensucrar els motlles.

PPEPARACIÓ:

1.Els motlles cal tenir-los a punt emmantegats i ensucrats.
2.Foneu al bany maria la mantega amb la xocolata ratllada per facilitar que fongui bé. Podeu utilitzar per fondre la xocolata i mantega el microones, tenint en compte de fer-ho a la potència més baixa i amb molta atenció, ja que es pot cremar amb facilitat.
3.Munteu amb la batedora de barnilles elèctrica, les clares, els rovells i el sucre. Molt important: ha de quedar un muntat ben ferm. Perquè estigui ben muntat ha de fer “cordó”, prova que consisteix en el següent : quan consideren el muntat ferm, tirem una cullerada de la massa muntada sobre ella mateixa; si s’aguanta ferma i no s’enfonsa , fa “cordó”, ja que estarà a punt de continuar la recepta.
4.Incorporeu amb delicadesa amb la batedora de barnilles manual una quarta part de la mescla desfeta de xocolata i mantega amb el muntat d’ous i sucre.
5.Acabeu d’incorporar la xocolata i la mantega a la barreja anterior. Cal fer aquesta mescla en dos temps, per a aconseguir una millor textura de soufflé.
6.Ompliu els motlles a ras i tapar amb paper siliconat, guardar al congelador.

La cocció:

1.Treieu els soufflés del congelador, destapeu-los i entreu-los directament al forn ben calents a 200º durant 10 minuts, servir ràpidament. Cal tenir en compte durant la cocció del soufflé de no obrir la porta del forn; un canvi de temperatura provocada per l’obertura de forn faria fracassar les postres.

Irene Sànchez
























Aina Robles Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada