dissabte, 17 d’abril del 2010

Receptes de cuina (2nB)

PRIMERS PLATS

Ous ferrats


Ingredients:
-1-2 ous
-Oli d’oliva
-Sal

Preparació:
Primerament, traieu els ous de la nevera i poseu-los a fora aproximadament 3 minuts. Mentre els ous es refreden una mica poseu l’oli d’oliva a la paella i deixeu que s’escalfi. Quan l’oli estigui calent trenqueu els ous i es posen a la paella. Mentre l’ou està a la paella aneu tirant l’oli calent per sobre fins que la clara de l’ou es posa blanca Tot seguit, traieu l’ou de la paella i poseu-lo en un plat. Finalment, poseu una mica de sal i presenteu-lo a la taula.
Judith Pérez

Pa de motlle al forn

Ingredients:
12 llesques de pa de motlle
1 ou dur
Olives
Pernil dolç
Tonyina
Tomàquet sofregit
Maionesa
Formatge ratllat

Preparació:
Per començar, bulliu l’ou, i talleu-lo en trossos petits, agafeu un plat i poseu la tonyina, olives, pernil dolç tallat pel picador i per últim, l’ou dur. Amb tot això feu una barreja amb el tomàquet fregit.
A continuació, agafeu una safata de forn i poseu fileres de pa de motlle formant un rectangle, a la base del pa cobriu amb tomàquet fregit i maionesa.
Tot seguit, agafeu la barreja i poseu-la a sobre del pa i tapeu-ho amb una altre llesca de pa, per últim, torneu a posar tomàquet fregit i maionesa per sobre amb formatge rallat. Per acabar, ho poseu al forn durant 15 minuts amb posició gratinador.
Laura Gómez

Porra

Ingredients :
Tomàquets oli pa eixut
1 pebrot vermell vinagre
1 o 2 alls sal

Preparació
Per començar, poseu el pa eixut en remull. Peleu els tomàquets i els alls.
A continuació, poseu en un recipient el pa , els tomàquets, els alls i el pebrot i afegiu la sal, l’oli i una mica de vinagre. Tot seguit, bateu els aliments i aneu tastant i conforme el sabor vagi canviant, aneu-hi afegint sal, oli o vinagre i no oblideu que la porra ha de ser espessa.
Quan estigui tot batut, fiqueu la porra a la nevera. I per acabar, si voleu, hi podeu afegir rovell d’ou, tonyina, tomàquet, pebrot, blat de moro...
Alba López

Espaguetis amb tomàquet

Ingredients:
• Espaguetis
• Pot de salsa de tomàquet
• All

Preparació:
Agafes una olla amb aigua calenta a bullir fins que estigui bullint, més o menys 10 minuts. Agafes ½ quilo d’espaguetis i el poses a la olla durant 10 minuts fins que els espaguetis estiguin cuits. Mentre els espaguetis s’estiguin coent vas fregint la salsa de tomàquet. Quan vegis que la salsa de tomàquet està feta i els espaguetis cuits, els poses en una cassola junts i els remenes sense el foc encès i quan vegis que estigui remenat, ja en pots servir un plat!
Edgar Cabanes Bassas

Espaguetis a la carbonara

Ingredients:
400 gr. d’espaguetis
- 120 gr. de cansalada
- 3 ous
- 3 cullerada de formatge pecorino romà ratllat
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Ceba
- Oli d’oliva
- Sal i pebre

Preparació:
Per començar, talleu la cansalada en trossos petits i la ceba a tires finetes. Fregiu la cansalada i la ceba en una paella a foc lent fins que estigui fet. Agafeu els tres ous i els bateu en un bol.
Després agafeu la pasta i la poseu a coure en aigua salada bullent.
Tireu la pasta colada a la paella amb la ceba i la cansalada. Barregeu-ho tot junt uns segons, traieu-ho del foc i afegiu-hi els ous que havíeu batut i poseu-hi dues cullerades de formatge parmesà i una cullerada de formatge pecorino romà, i bastant de pebre. Per acabar, ho barregeu tot molt bé.
Serviu els espaguetis a taula afegint-hi per sobre els formatges ratllats.
Iris Delgado

Espirals a la carbonara

Ingredients:
4 manats d’espirals
Una ampolla de nata liquida
4 tires de bacon tallades a quadrats

Preparació:
Agafeu una cassola mitjana, amb aigua fins la meitat, i la poseu al foc fins que bulli. Li poseu els espirals, i el deixeu que es facin, però heu d’anar vigilant perquè sinó s’enganxa a la cassola.
Als 10-15 min. els escorreu per treure l’aigua i mentrestant vas fent en una altra cassola el bacon amb una mica d’oli, i quan està daurat li poseu la nata i als 2-3 minuts li poseu els espirals.
Tot seguit li poseu una mica de sal i remeneu i als 2-4 minuts apagueu el foc, i ja ho podeu servir en el plat.
Noèlia Rodríguez

Macarrons

Ingredients:
- pasta
- tomàquet
- carn picada
- aigua
- formatge
- sal
- oli
- sopa de gallina
- mantega

Preparació:
Per començar, poseu l’aigua la sal i l’oli a bullir, després de bullir poseu la pasta i deixeu-ho de 10 a 15 minuts aproximat, a part poseu carn picada amb una mica d’aigua, sal, una sopa de gallina i poseu-la a cuinar; quan ja estigui la carn picada la poseu en el tomàquet triturat i una cullerada de mantega, la deixeu 5 minuts i ho retireu del foc. Quan estigui la pasta, la passeu-la pel colador, i barregeu-la amb la carn picada, llavors poseu-la en una plata, poseu-hi el formatge per gratinar, i per últim poseu-la al forn 5 minuts.
Joselyn Màrquez

Cuscús de vedella

Ingredients:
- 1 Got de cuscús integral
- 1 Got i mig d’aigua
- Sal
- Oli d’oliva
- 6 Dàtils
- 6 Nous
- 1 Ceba
- 5 Avellanes
- 500 gr. De vedella trossejada
- 1 Cullerada de sucre
- 1 Cullerada de canyella

Elaboració:
Per començar, llanceu el cuscús a un got i aboqueu-hi a sobre l’aigua bullint amb una cullerada de sal.
Seguidament, deixeu-lo reposar tapat durant 5 minuts i després separeu els grans amb una forquilla. Afegiu-hi una mica d’oli.
A continuació, fregiu la carn de vedella, amb una mica d’oli, fins que prengui calor.
Per altra banda, caramel•litzeu la ceba trossejada a una altra paella a foc baix i tapat fins que agafi temperatura.
Recordeu salar-ho i afegiu-hi una cullerada de sucre.
Després, incorporeu les avellanes, les nous i els dàtils trossejats i fregiu-ho tot junt. Un cop fregit, afegiu la canyella i feu-hi unes quantes voltes per barrejar les aromes. Per últim, agregueu la carn de vedella i remeneu-ho tot durant uns minuts.
Finalment, serviu-ho junt amb el cuscús i gaudiu del plat.
Martí Gómez

Fideuà

Ingredients:

500g de fideus per a fideuà ½ kg de cloïsses
oli d’oliva 400g de gambes pelades
1 all sal
1 ceba mitjana brou de peix
mig tomàquet madur

Preparació:
Per començar, en una paella daureu els fideus, coleu-los i ho reserveu. A la paella sofregiu l’all i la ceba triturats amb una mica de sal. Quan estigui daurat, ratlleu el tomàquet amb una mica de sucre per treure-li l’acidesa. Afegiu-hi els fideus, el brou i les cloïsses. Quan gairebé estiguin els fideus, afegiu–hi les gambes i deixeu que s’acabi de fer. Per últim, fiqueu-ho al forn 5 minuts, així s’acaba d’assecar, els fideus queden secs. Finalment, serviu-ho amb allioli.
Yarie Garrido

Paella
Ingredients
- 4 gambes (grans)
- 4 escamarlans
- 4 llagostins
- 1 sèpia mitjana
- 16 musclos
- 16 cloïsses
- 2 carxofes
- 1 pebrot verd petit
- 1 pebrot vermell petit
- 200 g d'arròs
- 600 cc de brou de peix
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets madurs

Elaboració:
Per començar, talleu la sípia petita i la poseu en un casserola amb un mica d'aigua freda i a foc lent. Separeu el cap de les gambes i els fregiu en una paella per anar al forn amb una mica d'oli d'oliva. Aparteu els caps i fem al foc els escamarlans, les gambes i els llagostins. Espereu fins que es facin. Després, en aquest oli, poseu els alls i la ceba. En una paella a part, deixeu les carxofes a foc. Les poseu a la paella on hi ha la ceba. Feu el mateix primer amb el pebrot verd i després amb el vermell. Hi afegiu el tomàquet triturat. A continuació, quan el tomàquet sigui ben cuit, afegiu la sípia i l'arròs. Tingueu un brou bullint, i aboqueu-lo tot al damunt de l'arròs. Repartiu-lo bé i poseu una mica de sal. Poseu-lo al forn durant 10 min. a 200 graus. Tot seguit, traieu-lo del forn i afegiu les gambes, els escamarlans i la closca, i torneu-lo a posar al forn durant 3-4 min. Traieu-lo del forn, i tapeu-lo encara 5 min. més, perquè s'acabi de fer. Per acabar, si voleu podeu acompanyar-lo d’una bona amanida.
Rubén Vargas Zamora

SEGONS PLATS

“Salmó Abrigat”

(Recepta tradicional de Sibèria)

Ingredients
- Filet de salmó o truita de riu
- Tres o quatre patates
- Una ceba
- Un got de llet
- Oli
- Sal
- Pebre
- Formatge (Opcional)

Preparació
- Per començar, agafeu el filet de salmó o truita i poseu-lo al fons de la plata de forn.
- Seguidament, cobriu-lo amb la patata i la ceba tallades ben fines.
- Després, tireu-hi una mica d’oli.
- Al got, poseu-hi la llet, una mica de sal i una mica de pebre, i barregeu-ho amb la forquilla.
- Un cop barrejat, tireu-ho damunt les patates i el salmó.
- Poseu-ho al forn durant 20-30 min.
- Un cop és gairebé cuit, poseu-hi el formatge (si es vol) com a llonzes o ratllat i deixeu-ho coure fins que es torra una mica.
- Quan el formatge és torrat, finalment, ja es pot servir.
Laia Juhé Martí

Truites de riu farcides

Ingredients:
-4 truites de riu de 200 g cadascuna
-200 g de peix blanc (lluç o rosada)
-1 rovell d'ou
-2 clares
-1 cullerada de cebollí
-1 llimona
-1 dl de xerès sec
-0,5 dl i crema de llet
-julivert
-pebre
–sal.

Per a la salsa:
-2 dl de crema de llet
-40 panses sultanes
-1 dl del suc de coure les truites.

Preparació:
1. Obriu les truites de riu pel dors i traieu-li l'espina, renteu i retireu les espines possibles; assaoneu amb sal i pebre i ruixeu amb suc de llimona.
2. Piqueu els filets de peix blanc i barregeu bé amb el rovell d'ou i la crema de llet, afegiu el cibulet i el julivert finament picats, salpebreu-ho.
Munteu les clares a punt de neu i barregeu amb compte amb el preparat.
3. Ompliu amb aquesta preparació les truites de riu, aplaneu-les, si cal subjectes amb un fil. Ruixar amb el xerès i un decilitre d'aigua. Poseu en una safata i deixar coure al forn preescalfat a 180 º C, uns vint-i-cinc minuts.
4. En retirar les truites de riu del forn, peleu-les. Serviu-ho calent en una plata allargada.
Thaylla de Sousa

Lluç de palangre al forn amb un llit de patates i cebes

Ingredients:
- 1 lluç de 800 grs. obert per la meitat. Extracció de l’espina dorsal i el cap.
- 750 grs de patates monalisa tallades a rodanxes.
- 4 cebes de figueres de mida mitjana i tallades en juliana.
- oli d’oliva.
- oli de gira-sol.
- una branqueta de julivert.
- sal i pebre negre.
- fumet de peix 250 ml.
- vi blanc 100 ml.

Procediment:
1r. Peleu i talleu les patates i fregiu-les moderadament en oli d’oliva i gira-sol (meitat i meitat) en una paella. Disposeu-les en una safata de vidre resistent a l’escalfor.
2n. Peleu les cebes i talleu-les en juliana fregiu-les a foc moderat i que quedin tovetes. Poseu-les damunt les patates de manera homogènia.
3r. Agafeu el lluç i salpebrar-lo. Afegiu un polsim de julivert. Tot seguit, poseu-lo damunt el llit de patates i ceba.
4t. Agafeu el fumet de peix, escalfeu-lo i rageu el lluç. Desprès agafeu el vi blanc i aboqueu-lo damunt el lluç .
5è. De seguida, haureu ja reescalfat el forn a 200º C i hi posareu la safata. Cada 5 minuts fins a 4/5 cops durant 25 minuts, regareu amb una cullera el peix, per tal que tingui una textura adient.
6è. Al cap d’una mitja hora, posareu el peix al gratinador durant 2 o 3 minuts per donar color daurat al lluç.
Pere Esquerra Fradera

Bacallà en salsa verda
Ingredients:
8 trossos de bacallà remullat
2 grans d’ all
2 cullerades de julivert picat
4 patates
1 got d’ oli
1 fulla de llorer
Oli, sal, pebre blanc i aigua

Preparació:
Per començar, en una cassola, poseu el bacallà amb una mica d’aigua freda. Quan comenci a bullir i pugi bromera, traieu la cassola del foc i reserveu el bacallà en la mateixa aigua. A continuació en una altra cassola de fang poseu una mica d’oli enrossiu els alls pelats i picats. Ja amb un punt de color, afegiu-hi les patates, pelades i tallades a daus, amb sal, pebre i el julivert picat. Seguidament ho deixareu coure 10 minuts i hi afegireu el bacallà amb l’aigua (neta de la bromera),remoureu la cassola fins que la salsa sigui espessa. Afegiu-hi ara llorer i un pessic de pebre i ho deixeu coure a foc ben fluix, aproximadament mitja hora . Finalment quan les patates estiguin cuites, retireu el llorer i serviu el bacallà en la mateixa cassola.
Siham Haraga Laurossi

Mar i muntanya empordanesa
Ingredients:
4 quarts de pollastre
4 llagostins
4 sípies
24 musclos
4 escamarlans
4 salsitxes
2 peus de porc
400g de conill
40 cargols
250g de bolets
200g de tomàquet
Sal
½ ceba
5 grans d’alls
1 fulla de llorer
Pebre
1 branquilló de farigola
2 gots d’oli
20g d’avellanes
20g d’ametlles
20g de pinyons
15g de xocolata
½ got de vi blanc
½ copa de brandy

Preparació:
Pelar i picar la ceba, la meitat de els alls i els tomàquets. Fer un sofregit amb aquets ingredients i la meitat de l’oli.
Rentar els llagostins, les sípies i les escamarlans; afegir-los a la cassola amb el conill trossejat, el pollastre, les salsitxes, les setes i la resta de l’oli molt calent.
Rentar els musclos i els cargols.
Coure els peus de porc partides per la meitat amb sal, la farigola i el llorer, junt amb els musclos i els cargols.
Afegir-ho tot a la cassola amb el brandy (és recomanable calar-hi foc perquè es consumeixi l’alcohol ), i avivar el foc.
Picar la resta dels alls en un morter amb les avellanes, les ametlles, els pinyons i la xocolata fins formar una pasta. Afegir-hi vi i tirar-ho a la cassola.
Si la cassola es queda sense suc, afegir-hi una mica d’aigua calenta o caldo de peix. Assaonar-ho amb sal i pebre.
Susana Garcia

Fricandó
Ingredients:
1 quilo de carn de vedella (tapa plana)
2 cebes mitjanes tirant a grans
40 g de moixernons
2 dl d'oli d'oliva
farina per arrebossar la vedella
2 dl de vi blanc sec
sal i pebre
1 manat compost (llorer, farigola, julivert)

Preparació:
Poseu en remull els moixernons en aigua freda, durant 2 hores. Després escorreu-los bé. En una cassola de terrissa, fregiu els filets de vedella, tallats prims, salpebrats i enfarinats, daureu-los en oli calent i reserveu-los. En el mateix oli, ofegueu les cebes tallades ben fines, les pastanagues també, deixeu-les sofregir lentament perquè quedin uniformement daurades. Quan la ceba quedi com la melmelada, afegiu-hi una cullerada de farina i deixeu-ho daurar per tal que doni color a la salsa.Ruixeu amb el vi, deixeu-lo evaporar, torneu a posar la carn a la cassola i afegiu-hi un xic de brou o aigua, poseu-hi el manat compost i coeu-ho lentament, amb la cassola tapada, fins que la carn sigui tendre. Quan faltin uns quinze minuts per acabar la cocció, afegiu-hi els moixernons remullats i deixeu acabar la cocció. Tot seguit comproveu el punt de sal.Retireu el manat compost i ja podeu servir.
Martí Vaqué

POSTRES

Crema cremada
Ingredients:
Per a la crema:
-1/2 l. de llet
-quatre rovells d'ou
-125 gr. de sucre
-20 gr. de midó
-un tronquet de canyella
-una pell de llimona
Per cremar-la:
-un grapat de sucre

Preparació:
Traieu la pell d'una llimona, després de rentar-la bé. Desfeu el midó en mig got de llet freda. Separeu els quatre rovells de les clares. Arrenqueu el bull a la resta de llet i ho traieu del foc. En un cassó, barregeu els rovells i el sucre i ho treballeu bé; després, hi afegiu la llet, mentre es va remenant amb el batedor i l'altra llet amb el midó, la passeu pel colador. Poseu el cassó al foc procurant que no arrenqui el bull i continueu batent fins que la crema sigui prou espessa. Ho traieu del foc, sense parar de batre-la fins al cap d'una bona estona. Llavors ho poseu en plats de postres o en cassoletes i ho deixeu refredar fins a temperatura ambient. Una mica abans de servir-la, poseu el cremador al foc, fins que sigui ben roent. Ensucreu bé la superfície de la crema i hi passeu la pala lentament, perquè el sucre caramel•litzi.
Zöe Ruiz

Tiramisú

Ingredients:
1 sobre de llevat per pa de pessic.
½ L de cafè , diluït, fred i poc carregat.
Sucre al gust.
3 ous.
200 g de cacau pur, o xocolata negra.

Preparació:
Per començar barregeu el cafè fred amb sucre i rom, barregeu el pa de pessic amb aquesta barreja, quan estigui tot es posa en una safata.
Tot seguit bateu les clares dels tres ous a punt de neu, afegiu els rovells, el formatge Mascarpone amb sucre al gust.
Ho poseu en una font, afegiu una capa de pa de pessic ho cobriu amb crema i tireu-li el cacau. Torneu a repetir l’operació per acabar amb una capa de crema , amb cacau per sobre.
Per acabar, deixeu-lo reposar durant una hora i ja està a punt per menjar.
Fàtima Osfor
Galetes de mantega

Ingredients:
-250g. de mantega
-250g. de sucre
-250g. de farina
-2 ous
-Un bon raig de llet

Elaboració
Per començar poseu la mantega en un bol i deixeu que s'estovi, i quan s'hagi estovat, afegiu el sucre i bateu-ho. Un cop remenat afegiu un bon raig de llet i remeneu-ho. Sense deixar de remenar afegiu la farina a poc a poc. Tot seguit tireu els 2 ous i bateu-ho. Per continuar col•loqueu paper de cuina sobre una safata i amb una cullera doneu la forma que vulgueu a les galetes. (No les feu ni molt primes ni molt gruixudes)
Després poseu les galetes al forn a 200º durant 12-15 minuts. I per acabar traieu les galetes del forn i després de deixar-les refredar.
Jan Punsola

Crema de iogurt i llimona

Ingredients:
100 g de sucre
1 got de nata muntada espessa
El suc de 2 llimones
2 iogurts de llimona
1 iogurt natural

Preparació:
Barreja els iogurt a un bol. A continuació afegeix el suc de llimona i el sucre, barregeu. Col•loca la nata muntada a 4 copes individuals. Reparteix a les copes la crema de iogurt, sucre, i llimona. I ja per acabar, deixa-ho refredar al congelador fins al moment de servir-ho. Per donar-li un toc de color, es pot posar mitja rodanxa de llimona tallada mol fina sobre cada copa. Júlia Creus Puyo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada