dissabte, 17 d’abril del 2010

Receptes de cuina (2nC)

PRIMERS PLATS

Amanida de seitons

Ingredients:
500 g. de seitons
150 g. de blat de moro dolç en gra
150 g. d’alls tendres
1 escarola
1 pot de 150 g de salsa romesco
Farina, sal i pebre

Preparació
Per començar deixeu descongelar els seitons en un colador o en una safata amb reixeta perquè els sucs de la descongelació quedin a part. Netegeu-los tallant-los el ventre i el cap amb unes tisores.
Després salpebreu els seitons i enfarineu-los en petites quantitats perquè quedin ben solts. Fregiu-los en abundant oli calent durant un parell de minutets; segurament ho haureu de fer en diverses vegades per aconseguir que quedin cruixents.
A continuació, amb una mica de l’oli que heu utilitzat per fregir els seitons, salteu els alls tendres i el blat de moro directament congelats durant uns quants minuts.
Tot seguit netegeu i disposeu l’escarola tallada en un plat, tireu-hi per sobre el blat de moro i alls tendres i col•loqueu-hi els seitons. Podeu fer una amanida freda o tèbia, depenent de si deixeu refredar o no els diferents aliments.
I ja per acabar amaniu-ho amb la salsa romesco. Si és massa espessa, podeu diluir-la amb una mica de l’oli que heu utilitzat per fregir els seitons.
Un cop ja acabat, serviu a la taula, dineu i gaudiu del menjar.
Francisco Rojas Baena


Fideus a la Cassola

Ingredients:
- Costella de porc
- Fideus llargs
- Ceps secs
- Ceba
- Tomàquet
- Oli
- Aigua
- Sal
- Pebre negre
- Nou moscada

Preparació:
Primer de tot poseu a bullir l’aigua necessària, desprès en una cassola amb una miqueta d’oli i sal s’hi posen uns trossos de porc i ho remeneu tot. A continuació poseu a escalfar al forn uns quants minuts. Quan hi tingui color posem una mica de ceba tallada i es deixa enrossir. Quan estigui al punt s’hi afegeix una mica de tomàquet ratllat i es deixa coure bé. Llavors tirem l'aigua bullint, els fideus, els ceps trossejats, una mica de sal, una mica de pebre negre mòlt i una mica de nou moscada ratllada i es remena tot junt. Finalment quan els fideus siguin cuits, cal que no quedi suc, quasi i ja estarà apunt per posar-lo a taula.

Paula Rodríguez


Macarrons amb salsa de 4 formatges

Ingredients:
-1l d’aigua
-Oli d’oliva
-Sal
-1 pastilla d’avecrem
-500g. de Macarrons

Per a la salsa:
-200ml. de nata per cuinar
-pebre negre mòlt
-una bosseta (d’aquelles que venen per a les pizzes) de 4 formatges

Preparació:
Poseu 1l d’aigua a l’olla, un rajolí d’oli d’oliva, un grapat de sal i la pastilla d’avecrem. Deixeu-la escalfar fins que l’aigua comenci a bullir. A continuació, quan l’aigua estigui bullint, poseu-hi els 500g. de Macarrons i deixeu-los fent-se, movent-los perquè no s’enganxin o es cremin, durant 8-10 minuts.

Per fer la salsa, agafeu una olla petita o una paella. S’hi fiquen els 200ml de nata per cuinar, la bosseta de 4 formatges i el pebre negre mòlt. Es va movent amb una cullera de fusta fins que quedi tot fet com una massa líquida.
Quan estigui la salsa feta i els macarrons fets, agafeu els Macarrons i els escorreu. Fiqueu els Macarrons dins l’olla amb la salsa, i, finalment, ho aparteu en 4 plats. Ja teniu un plat senzill i deliciós en qüestió de 15 minuts.

Sara Pradas

Canelons de carn
Ingredients:
18 plaques de canelons
150 gr. de carn de vedella picada
150 gr. de carn de porc picada
1 ou
200 cc. de nata líquida
25 gr. de mantega
50 gr. de formatge parmesà ratllat
Orenga, nou moscada i sal
Beixamel
Preparació:
En una cassola ofegueu la carn amb la mantega durant 10-12 minuts sense deixar de remenar. Afegiu-hi els ous, la nata, l'orenga, sal i la nou moscada. Retireu la cassola del foc i afegiu-hi el formatge ratllat, barrejant-ho bé. Farciu els canelons, prèviament remullats i cobriu-los amb beixamel. Finalment només caldrà gratinar-los al forn.
Sergio Ortega Benítez

SEGONS PLATS

Calamarsos farcits

Ingredients:
-6 calamarsos de bona mida.
-1 ceba
-10 tomàquets madurs
-500gr de carn picada de porc amanida amb sal i pebre
-2 grans d’all i julivert
-Oli d’oliva extra verge
-Aigua mineral
-Sal

Preparació:
Netegeu els calamars i reserveu les ales i les potes per al farcit.
Piqueu la ceba molt fina.
Piqueu l’all i julivert.
Ratlleu el tomàquet traient-ne les llavors.
Coeu en una paella les ales i les potes, perquè s’endureixin ( 2 minuts.) i siguin més fàcils de trinxar a la màquina. Un cop trinxades es tornen a posar a la paella amb un raig d’oli i all i julivert picat; sofregiu-ho ben rosset (5 minuts) i afegir-hi la carn picada de porc. Coeu-ho tot junt un xic més (2 minuts) i ja tenim el farcit llest.
Ompliu els calamars amb el farcit preparat i tancar-los amb un escuradents.
En una cassola amb oli, sofregiu la ceba ben rossa (20 minuts).
Afegiu el tomàquet ratllat i continueu el sofregit ben confitat, salar (15 minuts).
Col•loqueu a la cassola els calamars i quasi cobrint-los amb l’aigua bullent. Heu de coure lentament, fins que hagi evaporat tota l’aigua i només queda el suc curt del sofregit (30 minuts). Tasteu de sal i ja estaran a punt.

Belén Arellano

Pollastre amb salsa i ceba

Ingredients:
Un parell d’alls
Farina
Vi
Aigua
Sal

Preparació:
En una olla amb oli fiqueu un par d’alls, quan estiguin una mica fregits introduïu 2 o 3 culleradetes de farina. Quan estigui daurat fiqueu un got de vi i a continuació un got d’aigua i introduïu el pollastre tallat que prèviament li havíeu introduït sal. Removeu i es talla una ceba gran. Es a una olla, se li fica una mica se sal i es tapa amb la tapadora. Es remou de tant en tant i el fiqueu a foc en mig hora aproximadament teniu el pollastre llest.

Iris Lozano

POSTRES

Pastís de xocolata

Ingredients:
3 ous
1 iogurt
1 tasses d'oli
2 tasses de sucre
1 sobre de llevat
3 tasses de farina
1 teula de xocolata
1 tassa de xocolata en pols
1 got de llet

Preparació:
Primer de tot cal posar en un bol gran de vidre o plàstic els rovells dels ous i les clares en un altre més petit, i batre les clares. A continuació col•loqueu el iogurt amb els rovells d'ou i remeneu-ho, i així amb la tassa d'oli, les dues tasses de sucre, el sobre de llevat, les tres tasses de farina i la tassa de xocolata en pols. Després d’això, afegiu les clares d'ou i poseu-ho al forn a 170º durant ¾ d'hora o 50 minuts.
Al sortir del forn, cal que el decoreu amb la xocolata desfeta per sobre. I ja està acabat.
Si es vol, a la decoració també es pot col•locar alguna nou per sobre la xocolata.

Aitana Plaza

Flam
Ingredients:
1l de llet
6 ous
300 gr de sucre

Preparació:
Per començar poseu la llet a bullir en una olla durant 5 minuts. En un bol col•loqueu 50 grams de sucre i els ous, després ho bateu molt bé i a continuació incorporeu la llet calenta.
Tot seguit col•loqueu els 250 grams de sucre que queden, ho poseu dins d’una olla i ho poseu a cuinar a foc intens fins que el sucre es desfaci i formi caramel.
I ja per acabar aboqueu el caramel en un motlle per a flam i després escalfeu llet i poseu el bol amb el flam i poseu-lo al bany Maria.
Deixeu-ho refredar, traieu-lo del motlle i QUE APROFITI!

Cristina Robles

Flam de coco
Ingredients:
1 pot de llet condensada
3 ous
100g de coco ratllat
¼ litre d'aigua
caramel
¼Kg de nata muntada

Preparació:
En primer lloc, separa els rovells de les clares posant-les en diferents recipients. Tot seguit, barreja els rovells sense batre amb la llet condensada. A continuació, posa-hi l'aigua i el coco. Després munta les clares a punt de neu i uneix-ho a la barreja anterior.
Quan ho hagis fet, prepara un motlle de flam untant-lo amb caramel líquid. Quan ho hagis preparat, posa la barreja a la flamera i posa-la a coure al bany Maria en el forn (180ºC) durant 40 minuts. Estarà fet, quan al ficar-hi una agulla, surti neta.
Per acabar, desemmotlla el flam quan estigui fred. Ho pots adornar amb nata.

Bàrbara Gonzàlez


Pastís de pomes enfonsades

Ingredients:

600 g de pomes.
2 cullerades de suc de llimona.
5 ous.
200 g de sucre.
100 g de mantega ablanida.
250 g de farina.
2 cullerades de llevat en pols.
1 mica de sal.
Sucre llustre
Per a untar el motlle: mantega i pa ratllat.
Temps de preparació: 40 minuts aproximadament.

Preparació:
Renteu i assequeu les pomes. Peleu-les, talleu-les per la meitat i traieu-li el cor. Talleu cada meitat en làmines, sense arribar fins al fons, i ruixeu-les amb el suc de llimona per a que no s'oxidin.
Bateu els ous sencers amb el sucre. Quan la mescla estigui espumosa, incorporeu la mantega.
Tamiseu la farina amb el llevat sobre els ous batuts, i mescleu bé.
Preescalfeu el forn a 200º. Unteu el motlle amb mantega i empolvoreu amb pa ratllat.
Ompliu el motlle amb la pasta. Passeu un ganivet per la superfície per allisar-la. Distribuïu les mitges pomes per sobre, enfonsant-les una mica.
Cogueu el pastís a altura mitjana 50 minuts aproximadament. Feu la prova de l'agulla per a comprovar si està cuit.
Quan el pastís estigui llest, traieu-lo del forn i espereu 10 minuts abans se treure'l del motlle. Deixeu-lo refredar sobre una reixeta. Empolvoreu-lo amb sucre llustre.

Jonathan Ordóñez


Coca de llimona

Ingredients:
4 ous
1 iogurt de llimona
1 got d’oli de gira-sol
1/2 got de sucre
1 llimona
2 gots de farina
1/2 sobre de llevat
mantega

Preparació:
Per començar, agafeu un bol i afegiu els 4 ous, el iogurt, el got d’oli i el got de sucre; i, a continuació, agafeu un ratllador i rasqueu la pell de la llimona.
Després agafeu la batedora i remeneu-ho tot seguit en una mateixa direcció. Això es molt important.
A continuació, afegiu la quantitat de farina i del llevat a la barreja per obtenir una massa homogènia i sense grumolls.
Després, aboqueu la massa en un recipient untat amb la mantega perquè no s’enganxi i introduir-ho al forn a 120º durant 45 minuts aproximadament sense obrir el forn perquè si no, no s’inflaria la coca.
I, ja per acabar, traieu la coca del forn, i poseu-la en un plat. Si voleu, hi podeu posar xocolata per damunt o qualsevol cosa que us agradi.

Oussama Touimi Harrak


Pastís de formatge

Ingredients:
Un pot de formatge d’untar
3 ous
3 iogurts naturals
3 cullerades soperes de farina
10-12 cullerades de sucre

Preparació:
Enceneu el forn a 200º perquè s’escalfi ràpid. En un bol, mescleu tots els ingredients i bateu-los fins que quedin ben dissolts i sense cap grumoll.
Unta el moldre amb mantega i fica-hi la mescla. Un cop hagis fet això ja pots ficar-ho al forn i baixar la temperatura a 170º. Al cap de 20 o 25 minuts estarà llesta. Després apaga el forn i deixeu-ho dos minuts més.
A continuació, deixeu-la refredar una mica fora del forn. Per últim, pots decorar el pastís de formatge amb melmelada de la que més t’agradi.

Sandra Gonzàlez

1 comentari: